In opdracht van het weekblad Humo, intervieuwde journalist Geert Op de Beeck, op zijn beurt de "Vlaamse Helderzienden". Het werd een boeiend interview, met heel wat onthullingen, die zelfs een "kritisch" journalist -een geboren scepticus, zoals Geert Op De Beeck zichzelf omschrijft- schoorvoetend deden toegeven dat er blijkbaar "meer tussen hemel en aarde is"...Pendelaarster IRENA LEAVENS

versus

kaartlegster EMMY KELDERS"WE GAAN DIT JAAR NOG HEEL
WAT OP ONZE KERFSTOK KRIJGEN !""

Emmy KELDERS : "Ik leg al kaarten sinds ik 20 ben : een oude kaartlegster had mij vroeger voorspeld dat ik ooit zou doen wat zij deed. Thuis moest ik daar niet met afkomen, want ik ben heel katholiek grootgebracht, en kaartleggen was des duivels. Maar ja, ik heb het stiekem toch uitgeprobeerd, met een boek kaarten, waarop die kaartlegster de betekenis had geschreven. En het is altijd maar gegroeid, allemaal via mond-tot-mond reclame, want ik heb nooit reclame gemaakt in de boekskes, h. Tegenwoordig heb ik het zo druk dat wie nu bij mij een afspraak wil maken, tot februari moet wachten : januari is al helemaal volgeboekt!"

Irena LEAVENS : "Ik leg ook eerst de kaarten, maar ik werk ook met de pendel. En ik ben zeer geestelijk : ik ga gewoon af op de naam van een persoon, en dan antwoorden de geesten van die persoon mij. Het werkt zowel voor de levenden als voor doden : 't is fantastisch hoor, want ze hebben soms heel veel te zeggen."

HUMO : Des te beter ! Dan kunnen wij meteen beginnen met het grote politieke nieuws van 2004 : wie wint er de verkiezingen ?

Emmy KELDERS : "De CD&V wordt de grootste partij, en Verhofstadt blijft aan de macht".

Irena LEAVENS : "Politiek komt er een aardverschuiving. Aan Vlaamse kant komt Jean-Luc Dehaene enorm naar boven. De groene partij haalt kantje-boordje de kiesdrempel, en de VLD verliest fors. Het Vlaams Blok daarentegen stijgt enorm : politiek wordt dat de : topper van de tops ! Verhofstadt blijft voorlopig nog premier, maar bij de volgende grote verkiezingen valt hij er gewoon tussenuit."

HUMO : Hebt u een idee wie hem dan zal opvolgen?

Irena LEAVENS : "Iemand van de SP.A. Mr : ik zie ook grote politieke schandalen doorkomen in Limburg, Antwerpen en Oostende."

HUMO : Oei, dat wordt opletten voor de SP.A, want die zijn daar momenteel aan de macht.

Irena LEAVENS : "Ja, dat is precies wel zo, h (lacht)."

HUMO : En in Amerika ? Blijft Bush president ?

Irena LEAVENS: "Neen. Ik weet niet waarom, maar de bevolking blijft, ondanks alles, hem steunen en dus wordt hij herkozen.

Emmy KELDERS: "Bush blijft president. De kaarten geven aan dat er een zeer sterke democratische tegenkandidaat zit aan te komen, maar dat de presidentstitel opnieuw naar de Republikeinen gaat !"HUMO : Wordt Osama bin Laden gepakt?

Emmy KELDERS : "Hij wordt gepakt, maar pas in de tweede helft van het jaar".

Irena LEAVENS : "Ja, Osama zal in de laatste 4 maanden van 2004 opgenomen worden. En dat zal zoalsbij die andere -Saddam- door de Amerikanen gebeuren. Saddam heeft Osama trouwens onderdak gegeven, want ze hebben samen veel geschmoegeld. Maar nog voor Osama opgepakt wordt, zal hij de wereld nog iets lappen. Jaja, ik zeg u : we gaan dit jaar nog wat op onze kerfstok krijgen, hoor !"

HUMO : Kunt u ook al zien in welk land of welke streek Osama opgepakt zal worden ?

Irena LEAVENS: "Neen, daar kan ik niet op ingaan, want hij verandert teveel van kant."

Emmy KELDERS : "Ergens in het Midden-Oosten, niet ver van zijn thuishaven Afghanistan."(HUMO / nummer van 6 januari 2004)